Treesisters

Alma Liora kiest ervoor om waar het kan zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Bij duurzaam ondernemen gaat het om het evenwicht tussen de 3 p's: people, planet en profit. Dit betekent dat we in onze bedrijfsvoering letten op de gevolgen voor onze werknemers, het milieu en de samenleving.Β 
Treesisters

Treesisters

TNO heeft in 2014 berekent dat er bij een crematie ongeveer 208 kg CO2 vrijkomt. Dit is inclusief de autoritten van de genodigden die de afscheidsdienst bezoeken. In mijn werk probeer ik voorgenoemd aantal kilo’s zoveel mogelijk te beperken. Een thuisopbaring scheelt al, er hoeft immers geen “grote koeling” dagenlang te draaien. Het kiezen voor een ecologisch verantwoorde kist of mand en zeker het gebruik van een wade scheelt enorm. Dat onze samenwerkingspartner Wikkelgoed kritisch kijkt hoe het katoen geteeld wordt welke zij gebruiken voor hun wades, moedigt mij aan tot een fijne samenwerking met hen. Wanneer de familie hiervoor kiest, kan de staatsierit natuurlijk gereden worden in een elektrische auto.

Daarnaast de geijkte zaken op kantoor: we gebruiken duurzaam papier en verantwoorde printerinkt. Printen zo min mogelijk en werken veel via de mail of whatt’s app. We verzamelen zoveel mogelijk (online) bestellingen en plaatsen in één keer een grotere order. Dit is niet alleen goed voor de beurs (geen bezorgkosten), het is ook beter voor het milieu en dus duurzaam: er is minder verpakkingsmateriaal nodig én de koerier hoeft minder vaak uit te rukken (en dat betekent minder emissie en minder brandstof). We werken op een kantoor met zeer veel daglicht, dit scheelt in het gebruik van lampen. En natuurlijk gebruiken we ledlampen als we ze al aan doen.

Tenslotte worden er voor iedere uitvaart die Alma Liora verzorgt 22 bomen aangeplant via Treesisters. Een boom slaat per jaar zo’n 25 kilo CO2 op. We hopen dat de symboliek van de aanplant van een nieuwe boom tot troost kan zijn in het proces van rouw.

Treesisters is een van oorsprong Engelse organisatie. Over hun werkwijze zeggen zij het volgende:

“We doen het anders. Als een consistente financieerder van een reeks plantprojecten die directe klimaatactie ondernemen, habitats herstellen en de biodiversiteit beschermen, selecteert en monitort TreeSisters projecten om ervoor te zorgen dat ze ethisch zijn, door de gemeenschap worden geleid en de participatie van vrouwen bevorderen.  

In plaats van ons alleen te richten op het aantal bomen in de grond, streven we ernaar om ervoor te zorgen dat projecten de sociaaleconomische resultaten verbeteren en vrouwen, gemeenschap en natuur centraal stellen. We zijn op een pad van continu leren en proberen consequent biocentrisch te zijn, in de breedste zin van het woord, en antikoloniaal in onze benadering van het planten van bomen.

Onze ethiek en waarden leiden ons naar een robuust monitoring- en evaluatiesysteem om ervoor te zorgen dat uw keuze om TreeSisters te ondersteunen de juiste is en dat uw donatie, groot of klein, een echt en tastbaar verschil maakt over de hele wereld.”

TreeSisters is een wereldwijd netwerk van vrouwen die maandelijks doneren om het herstel van onze tropische bossen te financieren als een collectieve uitdrukking van zorg voor Moeder Aarde. Als vrouwelijk leiderschaps- en tropische herbebossingsorganisatie bestaan ze om de schittering en vrijgevigheid van vrouwen uit te nodigen en naar de bomen terug te laten vloeien. Hun doel is om het voor iedereen net zo normaal te maken om terug te geven aan de natuur als dat het nu is om de natuur als vanzelfsprekend te beschouwen. Ze zijn een verbonden netwerk van vrouwen die meer dan twee miljoen bomen per jaar planten in de tropen. Met andere woorden, het zijn bij Treesisters de vrouwen die verandering zaaien. Het zijn vrouwen die zich inzetten voor het herstel van onze bossen en het opnieuw in evenwicht brengen van de relatie van de mensheid met Moeder Aarde.

In Memory | TreeSisters

 

Related Tags