Blogs

Guns 'n Roses

Guns 'n Roses
Onlangs was ik weer even “terug naar school” bij Gaandeweg. Zij bestaan dit jaar tien jaar en daarom verzorgen zij acht verschillende lezingen met daarna een hapje en een drankje. Fijn om weer even terug te zijn en contact te hebben met collega’s. Ik volgde de lezing: “Sterven, en dan…?”
Meer weten

Gerommel in de Marge

Gerommel in de Marge
Gevoelsmatig wist ik direct dat ik geen winstmarges wilde berekenen over producten die ik lever gedurende de uitvaartweek. De familie betaalt mij een fee als uitvaartbegeleider en dat is mijn “loon”. Daar wil ik graag heel helder en transparant in zijn.
Meer weten

De D.I.Y. uitvaart van Karin

De D.I.Y. uitvaart van Karin
Een goede vriend van haar belde me op. Hij had samen met zijn vriendin en Karin haar zoon de afgelopen tijd voor haar gezorgd in het weekend als de inwonende zorghulp vrij was. Ze was erg ziek en hoewel zij al het één en ander op papier had gezet, leek het hem nu echt tijd voor een wensgesprek. Een afspraak werd gepland echter één dag van tevoren op vrijdag de dertiende overleed ze.
Meer weten

Wensgesprek

Wensgesprek
We spraken elkaar op een verjaardag over mijn (be) roep (ing). Samen met zijn partner zorgde hij al een tijd voor een zieke vriendin. Of ik ook “voorbereidende gesprekken” deed bij mensen thuis?
Meer weten

De man die niets wilde.

De man die niets wilde.
Zijn dochter belde me. Iemand waarvan ze een fijne rebalancing-sessie had ontvangen, had haar mijn telefoonnummer gegeven. “Mijn vader is erg ziek. Kun je ook nu al langskomen voor een gesprek?” Hem was verteld dat hij maximaal nog 6 maanden te leven had. “Maar het wordt misschien wel een wat raar gesprek want uhm… mijn vader wil eigenlijk niets!”
Meer weten

Tulpenroute

Tulpenroute
“Ze had zo graag nog met mij de Tulpenroute willen rijden. Dat waren haar lievelingsbloemen, weet je. En ik had het haar ook beloofd, maar het is er helaas niet meer van gekomen. Zo jammer…”
Meer weten

Wikkelgoed

Wikkelgoed
Omdat ik als uitvaartbegeleider graag een zo breed mogelijk assortiment aan “omhullingen” wil kunnen bieden, volgde ik onlangs een vouwtraining op het gebied van de lijkwade.
Meer weten

Thuis

Thuis
Op dinsdag werd hij acuut opgenomen in het ziekenhuis. Toen hij op een brancard de drempel over werd geduwd door het ambulancepersoneel, mompelde hij nog: “Dag huis…” “Alsof hij wist dat dit de laatste keer was dat hij thuis was.” zei zijn vrouw tegen me toen ik haar sprak.
Meer weten
15 items